למה צריך לשלם כסף על עליה לתורה

  • י"א טבת התשע"ז

שאלה

שלום הרב, מדוע יש מכירה של עליות בבית הכנסת? כלומר למה יש צורך לשלם כסף על עליות לתורה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר ויש רק שבע/שמונה עליות לתורה ויש בדרך כלל כמה כומה יהודים שרוצים לעלות לתורה, עושים מכרז וכל המרבה במחיר מקבל את הזכות לעלות לתורה או לקרוא משיהו אחר.

מלבד זאת הבית כנסת צריך להתפרנס מאיפה שהוא התחזוקה עולה הון רב וכך גם כל שאר ההוצאות, ווזהי דרך מצויינת להכניס כסף לקופת בית המדרש.