האם מותר לשבח אדם במילהצדיק´?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,הייתי רוצה לדעת אם מותר לי לומר ולשבח חברים במילה ´צדיק´?

ישנם כאלו שאינם שומרי תורה ומצוות וישנם כאלו שכן. אני עושה זאת בהסתכלות שלי כדי לעודד אותם או כדי להרהר תשובה בליבם, אבל שמעתי שיכול להיות שאני יוצר להם בעיה בשמים כאשר דנים אותם כצדיקים, ואולי מדקדקים איתם כחוט השערה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כתוב בדברי חז"ל:

"ישראל נקראו צדיקים שנאמר (ישעיה ס) ועמך כולם צדיקים",.

בנוסף להגדרת הצדקות באדם, ישנו משמעות במילה צדיק המתאימה לכל יהודי באשר הוא. ללא יוצא מן הכלל.

ואשריך שאתה מלמד ומביא זכויות לעם ישראל.

בהצלחה, מנשה ישראל