תרומות ושיחות התרמה

  • י"ג טבת התשע"ז

שאלה

שלום, לגבי כל השיחות התרמה, מאוד קשה לי לסרב להם כל פעם ואני מרגישה שזה ניסיון, אך מצד שני אני כבר תורמת לכל כך הרבה עמותות וכבר מעבר למעשרות ולחומש.. אני לא יודעת מה לעשות ואיך לשים לזה סוף כי מצד אחד אני רוצה לעשות מה שצריך ומצד שני יש לי גם התחיבויות שכירות, אוכל וכדו...אז מה נכון לעשות??

תשובה

שלום וברכה

אם זה מעבר ליכלותך/מעבר למעשר - חומש את צריכה להגיד להם שאת לא יכולה כעת וזהו. אין לפזר יותר מיכולתך וחלילה חלילה לבוא לחובות חלילה.

בברכה לפרנסה בריווח ועשירות,