שבת

סלט בשב

  • י"ג טבת התשע"ז

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת אם בשבת ניתן להשרות עלי חסה להכנת סלט (על מנת להוציא את החרקים והחול הדבוקים לעלים)? האם ניתן לקלף ירקות מקליפתן באמצעות קולפן בשבת? בנוסף, האם ניתן לסחוט לימון לתוך כוס לצורך שתייה? שאלה אחרונה, הוריי לא שומרים שבת ואני גרה איתם, אם הם מדליקים תנור לחימום בחורף מותר לי להשתמש בו בידיעה שהם מכבים ומדליקים אותו בשבת? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. דעת פוסקים רבים להתיר.

2 ירקות שהקליפה ראויה לאכילה, מותר.

3. ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן שכ - דיני סחיטה בשבת, מלאכת דש

יג. סימן שכ - דין סחיטת לימון
מותר לסחוט לימון בשבת, שהעיקר לדינא לדידן כדעת מרן בשלחן ערוך, להקל בזה בכל ענין, בין כשסוחטו בפני עצמו לתוך כלי ריקן כדי לעשות ממנו לימונאדה, ובין כשסוחטו לתוך כלי שיש בו משקה, או על מנת לערבו אחר כך בתוך אוכל. ואין למורה הוראה להורות לאסור לסחוט לימון בשבת נגד דעת מרן השלחן ערוך מרא דאתרא שקבלנו הוראותיו. ומכל מקום המחמיר לעצמו שלא לסחוט לימון אלא גבי אוכל, תבא עליו ברכה.

4. את לא צריכה לצאת מהחדר שהם הפעילו את החימום אולם אין לבוא במיוחד לקרבת החימום כדי ליהנות מחילול השבת.