שבת

למה אסור ללכת עם מטרייה בשבת?

  • י"ד טבת התשע"ז

שאלה

למה אסור ללכת עם מטרייה בשבת? תודה

תשובה

שלום רב,

הסיבה היא משום איסור עשיית אוהל בשבת. ואפילו אם המטרייה הייתה פתוחה מערב שבת, עדיין הדבר אסור. ומכל שכן במקום שאין עירוב ברשות הרבים כדת, שבוודאי יש לאסור בהחלט נשיאת המטרייה בשבת לכל הדעות.

מקורות: ראה ביאור הלכה (סימן שטו סעיף ח ד"ה טפח) ושו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן מג) וספר חזון עובדיה שבת חלק ה' (עמודים שז-שיד).

בברכה,

הלל מאירס