שאל את הרב - כללי

בחירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לפי מספר זמן עלתה לי שאלה על בחירה אבל משום שלא קיבלתי תשובה העדפתי לשכוח את השאלה. והיום יצא לי לדבר עם חברות על כך שאין לי בחירה אם ה" יודע מה בסופו של דבר יודע במה אני יבחר... התשובה היחידה שקיבלתי שהידיעה של הקב´ה זה לא הידיעה שלי תשובה זאת לא סיפקה אותי ואני לא מבינה אותה העובדה שה" נותן נסיונות לבחור בן טוב לרע ואני לדוגמא בוחרת ברע והקב´ה ידע שאני יבחר ברע אז לא בדיוק שיש לי בחירה ועוד על כך שאני יקבל עונש.. לא מובן לי בזה כלום. ולהגיד שה" לא יודע זה לא אפשרות כל עוד אני חייה בעולם הזה אני רוצה לקבל תשובות כמו שיכלו לסביר מה הבעיה בבשר וחלב אני מצפה שגם יתנו לי תשובה לזה שאני אדם פשוט יכול קצת להבין ולא רק להסתפק בתשובה שהידיעה שלי זה לא הידיעה של הקב´ה כמה שאני יודעת ומבינה שאני זה לא הקב´ה והוא יותר גדול אבל עדין אני רוצה תשובה שקצת תספק אותי. וגם למדתי שלפני שהעולם ניברא ה" כתב את התורה ועל כך נברא העולם. אז בתורה כתוב על חטא המרגלם , שחווה לא תעמוד בנסיון ואברהם אבינו יעמוד ב10 הנסיונות והיה אבי האומה היהודית.... אז שוב לא היה להם בחירה כי ככה כתוב בתורה שיהיה. אז האנשים שכתובים בתורה סה´כ עשו מה שה" החליט וכתב אני רק יוסיף שאני מאמינה שיש בחירה כי אם ה" כתב אז זה אמת, זה רק פשוט צריכה שיסבירו לי את השאלה שיש לי אשמח לקבל תשובה.ותודה

תשובה

שלום וברכה

הבחירה שלך היא מוחלטת ואין כל מחוייבות לבחור בצד זה או בצד זה, ואף שבורא עולם יודע מה תבחרי אין זה מחיב שאכן תבחרי כך.

התורה לא נכתבה כצורתה לפני בריאת העולם וכמבואר בהרחבה בהקדמת הרמב"ן על התורה.

בברכה - בנימין שמואלי