תפילה וברכות

סידור ותפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב התחלתי לחזור בתשובה לפני כמה חודשים אני שומרת שבת ולאט לאט אני לוקחת על עצמי עוד ועוד מצוות.. כבר כמה זמן אני מרגישה שאני רוצה להתפלל אבל אני לא מצליחה להבין איך... כלומר מה נשים צריכות ומה אסור להן להתפלל עד איזה שעות מותר כל תפילה מה בעמידה מה בישיבה ועוד הרבה דברים שאני לא יודעת... הבעיה היא שכל פעם שמסבירים לי אני שוכחת ולא מצליחה ליישם ומתבלבלת נורא אפילן בבית כנסת אני בקושי מצליחה לעקוב.. השאלה שלי אם מותר לכתוב הערות על סידור ואם לא איך אני לומדת כיצד להתפלל מא"-ת" עם כל החומרות וההקלות? תודה מראש סליחה על הארכה...

תשובה

שלום וברכה

בוודאי את יכולה לכתוב את ההערות על הסידור בין על גב הסידור ובין בדפים בתוך הסידור.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי