תפילה וברכות

שאלות הלכתיותM

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב יש לי כמה שאלות 1. האם את "מודה אני" צריך להגיד ממש איך שקמים או אפשר להגיד לאחר שהתפנתי ונטלתי ידים? 2. עד איזה שעה אפשר להגיד ק´ש כולל שם ה"? 3. האם זה נכון כאשר אני מברכת על דבר כלשהוא ואני נמצאת בתוך בית אני לא צריכה כיסוי ראש(אני נשואה ולא הולכת עם כיסוי ראש)? 4. עד כמה זמן לפני הזמן שרשום אפשר להדליק נרות שבת? 5. בחג כמו שבועות מדליקים נרות ומה מברכים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. עדיף לומר את תפילת מודה אני מיד שקמים.

2. כל היום וכל הלילה.

3. לדעת הגר"ע יוסף יש לכסות את הראש בעת הברכה בבית אף שאין חובה לכסות את הראש בבית.

יש המקילים בכך ואפשר לסמוך עליהם בשעת הדחק.

4. מפלג המנחה ומעלה אפשר להדליק נרות.

אולם חובה לקבל את השבת בעת הדלקת נרות מוקדמת, ואסור לעשות מלאכה לאחר הדלקת הנרות.

זמן פלג המנחה משתנה בכל יום ראי

5. מברכים "בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ לְהַדְלִיק נֵר שֶׁל יוֹם טוֹב":

האשכנזים נוהגים לברך גם את ברכת שהחיינו.

בברכה - בנימין שמואלי