חזרה בתשובה והתנתקות מהשורשים

  • י"ט טבת התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני כשנה וחצי בת אחותי חזרה בתשובה יחד עם בעלה (הכירו עוד בהיותם חילוניים). בת אחותי גדלה מאז ומעולם בבית מסורתי שומר מצוות שבתות כשרות.. לפני כחודש נולד להם בן שני זכר. לאור ההתרחשות בעלה החליט לקחת צד אחד קדימה בדת ולהתחזק עוד יותר, ובבת אחת החליט שלא יסעו יותר לבית הוריה (אחותי ובעלה) על אף שהבית ״חילוני״. חשוב לציין שהבית כשר ומוכשר, יש הפרדת בשר חלב, שומרים שבת, לגבי טלוויזיה ביום יום-אפשר לכסות במצעים. בנוסף הציבו לה עובדה שמהיום כל פעם שתבוא לבקר תצטרך ללבוש חצאית ארוכה, דבר שמאוד מכביד עלייה. מה יש לך לומר על כך? האם זה בסדר לנתק בת מאמה וסבתא מנכדייה? עזור לנו....

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לשכנעם שישוחחו עם רב שיסביר להם איך לנהוג עם ההורים שלהם, על פניו הם הולכים בדרך לא נכונה אם כי חשוב לשמוע את דבריהם ולנסות למצוא את הדרך הנכונהשהשלום ישוב אל המשפחה והכל יבוא על מקומו בשלום.