ציצית ודברי קודש לא כשרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי מספר שאלות לשאול בקשר לדברי קודש לא כשרים שיש לי מה אני עושה איתם: 1)יש לי טלית קטן שאני שם על הגוף ולא מזמן רצתי ונתפס חוט אחד במשהו ונקרע, מה אני צריך לעשות עם הטלית? והאם זה עון שהמשכתי ללבוש אותו? 2) יש לי בבית תפילין של אבא שלי מהבר מצווה שלו שזה לפני 30 שנה והם לא עברו בדיקה אף פעם האם זה מסוכן? ומה אני צריך לעשות איתם? 3) יש לי גם בבית כל מיני ספרי תנ""ך ועוד ספרי קודש ישנים מאוד שלא מזמן מצאתי אותם בארון מוחבאים שהם קרועים ומתושתשים, מה אני צריך לעשות איתם? ולמי אני צריך להביא אותם? 4) כל כמה זמן צריך לשלוח את המזוזות לבדיקה? 5) התפילין שלי הם מהבר מצווה שלי שזה לפני 4 שנים בערך, האם זה מוקדם לקחת אותם לבדיקה? בתודה מראש, וסליחה על כמות השאלות. איציק משעלי.

תשובה

שלום וברכה

א. אם ניתק חוט אחד בלבד, הציצית כשירה לכל הדעות.

ב. זה לא מסוכן. לפני שמי שהוא ירצה להניח אותם לקיים מצוות תפילין, כדאי לבדוק את התפילין.

ג. ספרי קודש בלויים, נגנזים, על ידי קבורה בקרקע. ונהגו המועצות הדתיות להקדיש קרקע מיוחד לקבורה לצורך כך. אבל אפשר לקבור אותם בכל מקום, בעומק של 30 ס"מ.

ד. יש לבדוק כל שלש-ארבע שנים.

ה. תפילין אין חיוב בדיקה, אם כבר נבדקו בעת הרכישה. אולם כדאי לבדוק מפעם לפעם, ואין לזה שיעור זמן קבוע. כמו כן כשמתעורר חשש לדליפת מים, או חשיפה לשמש וחום וכדומה, רצוי לבדוק ולוודא שהכל בסדר.

בהצלחה - מנשה ישראל