זוגיות

האם מותר לחתוך עם סכין בשבת אריזות של אוכל ממתקים?

  • כ"ד טבת התשע"ז

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב סכין חלבי שחתכו בעוגה פרווה האם אני יכולה לאכול אחרי ארוחה בשרית או שהעוגה חלבית בגלל הסכין? האם מותר לחתוך עם סכין בשבת אריזות של אוכל ממתקים וכו? אם אני קונה לחמנות במאפייה חלבית האם אני יכולה לאכול לחמניות עם תבשיל בשרי? ועוד שאלה אם האמא של הארוס שלי מתערבת לנו בחיים אומרת לו מה לעשות כי במקרה ראיתי הודעה ששלחה לבן שלה וקראתי אותה מאוד ניפגעתי ממנה איך עליי להתנהג איתה? סגרנו את הוורט לא ככ התאים לה איך שסגרנו מאז פחות בקשר איתי?

תשובה

שלום וברכה

1. את נשארת פרווה.

2. אם את לא עושה פתח יפה עם הסכים ולוקחת את הסכים רק לנוחות, אין בעיה.

3. אני מניח שהלחמניות הם פרווה ולא נאפות יחד עם החלב.

4. העיקר שבן זוגך הוא טוב וצדיק. אל תתייחסי לחמות, רק תכבדי אותה כמה שאת יכולה והכל על מקומו יבוא בשלום.