שאל את הרב - כללי

היכן כתוב שהיה לרש"י רוח הקודש?

  • כ"ד טבת התשע"ז

שאלה

מהיכן לומדים שלרש"י היה רוח הקודש? תודה

תשובה

שלום רב,

כן כתב רבי מנחם בן אהרן בן זרח (בתקופת הראשונים) בספרו "צדה לדרך" (בהקדמה) וזה לשונו: ושרתה רוח הקודש על רבינו שלמה, וגברה ידו בגמ', וחבר פירושים על הבבלי בלשון צח וקצר אשר לפניו לא קם כמוהו, ואלמלא הוא נשתכחה דרך הבבלי מישראל.

יש לציין עוד בזה למה שכתב רש"י בספר יחזקאל (פרק מב סוף פסוק ג) וזה לשונו: ואני לא היה לי לא רב ולא עוזר בכל הבנין הזה, אלא כמו שהראוני מן השמים.

בברכה,

הלל מאירס