אזכרה וחתונה באותו ערב

  • כ"ד טבת התשע"ז

שאלה

בס"ד בערב ההזכרה לאבא אני מוזמן לחתונה,. השאלה האם אפשר לאחר ההזכרה ללכת לחתונה. חשוב לציין זאת לא השנה הראשונה..

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בילקוט יוסף

 מעיקר הדין מותר להשתתף בשמחת נישואין או בסעודת שבע ברכות, בליל יום הפטירה, שאינו כדין י''ב חודש. והאשכנזים מחמירים בזה, וכן מחמירים שלא לשמוע כלי נגינה בכל שנה ושנה ביום הפטירה, ונוהגים בו כל דיני אבלות של י''ב חודש. וטוב שגם הספרדים יחמירו בזה היכא דאפשר, להמנע מלהשתתף בשמחת נישואין בליל היאר-צייט. אבל אם החתן והכלה מצטערים מכך שקרוב משפחתם [או אביהם] לא יוכלו להשתתף בשמחתם, אחר שיום החופה נקבע ליום פטירת אביו או אמו, מותר לילך לשם בליל היאר-צייט. וכן מותר להשתתף בסעודת מילה ופדיון הבן ביום השנה.