חברה והשקפה

מה עדיף דתי שמגיעים מצוות מהרגל או אדם שעושה לדבר אבל חילוני

  • כ"ו טבת התשע"ז

שאלה

למי יש שכר גדול יותר ומי פועל יותר בעולם אדם דתי שעושה את המצוות מתוך הרגל בלי כוונה סתם בתור ספר חוקים או אדם שעושה חסדים באמת לתקן את העולם לטוב יותר אבל לא שומר תורה ומצוות? אני אומר בגלל ברוב רובם של עניינם של המצוות זה לתקן את עצמינו ואת עולימינו למקום טוב יותר לפי רצון בורא עולם

תשובה

שלום וברכה

תכלית החיים ותכלית המצוות הם להתקרב לבורא ולעשות את מצוות ה'. ככל שהאדם מכוון יותר לשם שמיים, כך מצוותיו עושות רושם גדול יותר בנשמה ובעולמות העליונים ולכן מה שקובע בעיקר במעלת האדם היא עד כמה המצוות נעשות לשם שמיים.

עשיית דברים טובים שאינם לשם שמיים והאדם אינו קשור כלל לבורא עולם, אין למצוותיו השפעה גדולה מידי על נפשו או על העולמות העליונים.