תפילה וברכות

תפילה ביחיד כאשר לא בטוח שיספיק להתפלל במניין

  • כ"ח טבת התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. האם אדם שנמצא במצב שהוא לא בטוח אם יספיק למניין האחרון של תפילה מסויימת וזמן התפילה יעבור ואז לא יוכל להתפלל,צריך להתפלל ביחיד לפני או שלמרות הספק ינסה להגיע ואם לא פשוט יתפלל תשלומין?. תודה!

תשובה

שלום וברכה

תפילה בזמנה חשובה יותר מתפילה במניין. אבל ראוי ללכת לבית כנסת לנסות להתפלל בציבור, אף מחמת הספק אם לא תפסיד את התפילה בזמנה.