הכשרת בלנדר פלסטיק וזכוכית

  • כ"ח טבת התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול, איך אפשר להכשיר בלנדר ביתי לאחר שימוש חלבי לשימוש בשרי קערה מזכוכית וסכינים ברזל ופלסטיק. אודה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

 בני ספרד יכולים להכשיר בלנדר לאחר ניקוי יסודי והמתנה של 24 שעות וטבילה בסיר מים רותחים שמונחים על האש ומבעבעים. כך גם יעשו לסכינים שאין בהם חריצים אולם אם יש בהם חריצים שלא ניתן לנקות אי אפשר להכשיר. קערת זכוכית דיה בשטיפה.

לבני אשכנז, אין להכשיר מבשר לחלב.