שבת

מטריה בשבת מדוע<

  • א' שבט התשע"ז

שאלה

שבוע טוב, רציתי לשאול מדוע יש איסור להשתמש במיטריה בשבת? האם "ונשמרתם" פחות חשוב מ"בניית אוהל" כשכל המטרה היא - התגוננות מפני הגשם. אולי יש צדדים הסבר שלא שמעתי, זה ההסבר שקיבלתי והוא לא נשמע לי סביר....

תשובה

שלום וברכה

איסור אוהל הוא איסור חמור, אין כל עניין של ונשמרתם במטריה, התגוננות מפני הגשם יכולה להיות בהרבה דרכים אחרות ואין להתיר שימוש במטריה בשבת כלל וכלל. החושש שמא ינזק בהליכתו ברחוב במעיל ללא מטריה, אין לו לצאת בשבת בזמן הגשם.

איסויר שבת לא הותרו אלא בסכנת חיים בלבד ולא באי נעימות של רטיבות או בחשש רחוק של הצטננות

אשמח להבהיר עוד.