שימוש בלחם לצורך הכנת ג’חנון

  • ב' שבט התשע"ז

שאלה

ישר כח על כל האתר הנפלא אשמח אם השאלה תעבור לרב הלל מאירס: שלום כבוד הרב רציתי בבקשה לשאול האם כשמכינים ג'חנון, מותר לשים לחם מתחת הג'חנון כדי שהג'חנון לא ישרף, האם אין בזה גנאי ללחם (ביזיון מאכלים) והאם אין בזה בל תשחית? (כמובן שלא אוכלים אח"כ את הלחם הזה) תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

מותר להשתמש בלחם לצורך הכנת ג'חנון למרות שלא יאכלו אותו אחר כך.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן קעא סעיף א) שעושה אדם כל צרכיו בפת, וזהו דווקא אם הפת לא ימאס, אבל אם ימאס לא. ומכל מקום כתב המשנה ברורה (סק"ד) שאם הוא דבר שהוא צורך האדם ודרך העולם לעשות באוכל צורך זה, גם כן מותר. וע"ע בבן איש חי שנה א' (פרשת בהר בחוקותי אות יז) ובספר הליכות עולם חלק א' (עמודים שנג-שנד).

בברכה,

הלל מאירס