מפטיר

  • ב' שבט התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב האם מותר לעולה בתורהת לעלות בספר תורה ראשון של הפרשה ולעלות שוב בספר תורה שני של המפטיר כמו שהיה לנו בשבת האחרונה שבת וראש חודש. אם אפשר בבקשה לצרף את הסימוכין לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

משנה ברורה סימן קמד ס"ק יז

ואם ירצו לקרות למפטיר מהקרואים שקודם האחרון המ"א מתיר דאין שייך פגם אלא כשקורא בשניהם זה אחר זה דיאמרו למה לא קרא בראשון אלא שחסר הפרשה בו אבל כשהפסיק בינתים באיש אחר הו"ל עתה כקורא מחדש והב"ח אוסר וכן מצדד הא"ר לדינא מטעם דאכתי יאמרו דנודע עתה פסולו של הספר ראשון ולכך קרא באחרת ואך בשמחת תורה מצדד הא"ר דיש להקל בזה כהמ"א דמותר לקרות לחתן בראשית מי שעלה כבר בס"ת ראשונה מחמת דיש לו עוד סניפים להתיר שם: