תפילה וברכות

תשלומין על תפילות

  • ג' שבט התשע"ז

שאלה

שלום לך כבוד רב חבר שלי, פספס אתמול והיום מנחה ערבית שחרית ומנחה. לשאלתו, האם יכול להתפלל תשלומין על תפילות שהוא החמיץ. אשמח לדעת, באיזה אופן אפשר להתפלל תשלומין או בתנאי נדבה. שבוע נעים ותזכו להרבות במצוות

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר להשלים תפילה אלא אם האדם הפסיד את התפילה בשוגג/אונס. אי אפשר להשלים אלא את התפילה הסמוכה זאת אומרת שמי שמפספס ערבית לא יכול להשלים את התפילה אלא בזמן תפילת הבוקר,  אולם אי אפשר להלשים את פילת ערבית של אתמול בזמן תפילת המנחה.

בכל המקרים שאי אפשר להשלים רשאי האדם להתפלל בנדבה על מנת להשלים את התפילות הקודמת  ויחדש בתפילה איזה בקשה כל שהיא ויתנה ויאמר אם אני חייב להתפלל ה"ז לחובתי וא"ל הרי זו לנדבה ובזה יצא ידי כל הדיעות שיש כמה דיעות שסוברים דיש תשלומין לתפילה אפילו לכמה תפילות שעברו.

בהצלחה,