חברה והשקפה

למה אלוקים ברא את הכל?

  • ג' שבט התשע"ז

שאלה

 לשם מה ה' ברא את הכל? מה יוצא לו מזה? הרי הוא לא באמת צריך אותנו הוא הכל יכול .. וזה גם אלוקים אין לו רצונות של בני אנוש. נכון שיש את התשובה ה' ברא את העולם ואת האדם מתוך מקום להיטיב לנו. כמו מישהו שמתחתן ומביא ילדים לעולם למה? מתוך מקום של טוב ושלמות מסוימת האדם רוצה להעניק טוב אז הוא מביא ילדים ומעניק להם.. אבל למה לו להיטיב? הרי אנחנו עושים צרות לפעמים אז למה לו? ואם כבר אז שיהיו רק יהודים למה את כל השאר? למה חיות? למה גוים? בקיצור למה אחד ענקי.. מקווה מאוד שהצלחתי להעביר את השאלה.. זה נשמע מצחיק אבל גם לאלוקים הפתרונות זאת תשובה.. ניסיתי לתת לחבר היקר את כל התשובות שאני חושב ואת כולם הוא יודע ומבין אבל בכל זאת הוא נשאר עם השאלה למה לו בכלל? אין לי בעיה שיחזרו אלי טלפונית או ישאירו לי הודעה במקרה הצורך אם אני לא עונה. ואין לי בעיה שיפרסמו את השאלה

תשובה

שלום וברכה,

האם שאלת פעם מדוע השמש מאירה עלינו?

השמש היא עצמה כח אדיר של אנרגיה, ועל כן הארתה מגיעה למרחקים.

כך להבדיל, אלוקים הוא טוב, ולכן הוא מטיב.  שלמותו של האינסוף מתבטאת בנתינה אינסופית לנבראים.

אך אלוקים בעצמותו הוא בלתי משתנה. לא "משעמם" לו מאיתנו ולא "נמאס" לו מאיתנו, כי אלוקים אינו אדם בעל רגשות מתחלפים ומחשבות מתחלפות. הרצון האלוקי הוא נצחי, ורצונו להטיב הוא קבוע - אפילו כלפי הרשעים. שמעתי פעם משפט יפה שאמר: "הלוואי שהייתי אוהב את הצדיק הגדול ביותר - כמו שאלוקים אוהב את הרשע הגדול ביותר"! כי אהבתו של אלוקים אינה תלויה בדבר, אלא אנו שמונעים את הטבתו מאיתנו ומרחיקים עצמנו מאיתו יתברך.

דומם - צומח - חי - מדבר - הם דרגות בנבראים.

אלוקים משפיע בכל הדרגות האפשריות, כשם שלהבדיל, האור של השמש מגיע בהתחלה לשמים, ואחר כך לארץ, ואחר כך אפילו לתוך הבתים והחריצים. כל נברא מקבל את ההטבה בדרגה המקסימלית שלו. אבקש שתקרא בעיון את תשובתי:

https://www.hidabroot.org/he/question/132674

בתשובה זו הסברתי בהרחבה את דרגות הנתינה, ותכלית הבריאה להטיב.

כמו כן טוב שתקרא את המאמר: "האם האלוקות דומה למחשב חסר רגש?"

https://www.hidabroot.org/article/123667

"האם אלוקים צריך שבחים?"

https://www.hidabroot.org/article/82823

"אבא גדול ואבא קטן":

https://www.hidabroot.org/article/99775

לסיכום, אבקש שתעיין בחוברת קצרה שכתבתי בשם "שיחה גורלית" (חפש בגוגל), אשר מתארת דו-שיח דמיוני עם אלוקים, ומשיבה על שאלות באמונה כגון "למה אלוקים ברא אותנו", "מהי משמעות החיים", "מהי תכלית הבריאה", ועוד. אני בטוח שיוסיף לך מאוד.

אני כאן בכל שאלה נוספת שתהיה לך!

בברכה,

דניאל בלס