משמעות השם "מאי"

  • ד' שבט התשע"ז

שאלה

בס"ד היי קוראים לי מאי ואני בת 16 .קיבלתי במתנה מהורי את שמי שפרושו מתנת אלוהי ישראל -ראשי תבות שהייתי ילדה קטנה הייתי חולה הרבה ודי מופרעת . אמרו להורי שצריך להחליף לי שם אך הם לא הסכימו לשמוע על כך. וכעת שגדלתי והבנתיח ששמי אינו עיברי ברצוני להוסיף עוד שם עיברי (חשבתי על שם מור ) ניגשתי להורי והם סרבו לשמוע על כך הם אומרים שהמזל יכול להשתנות לטובה וגם לרעה . אני מרגישה שאנני חייבת להחליף ,אבל באותה המידה אני גם מפחדת תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

למה להחליף? מאחר וכוונתם היתה טובה ומבורכת, השם הוא טוב. בפרט כעת בגיל זה אין לשנות שלא ברצון ההורים.