האם מותר להאכיל שאור בשבת?

  • ז' שבט התשע"ז

שאלה

על מנת לגדל שאור יש ל"האכילו" מדי יום, כל 24 שעות. הכוונה בהאכלת השאור היא שיש לצרף לעיסה קמח ומים בכמות שווה ולערבב. האם מותר להאכיל את השאור בשבת? השימוש בו יהיה להכנת לחם עבור השבתות הבאות, אך לא בהכרח - ייתכן שיהיה גם לצורכי חול. תודה.

תשובה

שלום וברכה

איסור תורה.

ניתן לעשות זאת לפני כניסת השבת ולאחר צאת השבת. אין הפסד בהמתנה של עשרים וחמש שעות.