שבת

חלוקת הזמנות בשבת

  • ח' שבט התשע"ז

שאלה

האם מותר לחלק הזמנות לאירוע בשבת? תודה!!

תשובה

שלום רב,

במקום צורך מותר לחלק בשבת הזמנות לסעודת מצווה, כגון סעודת נישואין או סעודת בר מצווה, שמעיקר הדין מותר לקרוא בהזמנות אלה בשבת, ואין להם דין שטרי הדיוטות או מכתבים, מאחר שהם עוסקים בסעודת מצווה. וכל זה בתנאי שאינו מכשילם בטלטול ההזמנה מרשות לרשות. ומיהו נכון יותר להחמיר ולחלק את ההזמנות בימי החול

מקורות: ילקוט יוסף הלכות שבת (סימן שז סעיף כא) ובהערה שם כתב שכן הסכים עמו להלכה ולמעשה אביו הגר"ע יוסף זצ"ל. וכן יעויין בספר עלינו לשבח חלק ה' (בסוף הספר תשובה ו). וע"ע בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כח הערה ריט).

בברכה,

הלל מאירס