זוגיות

הבאת ילדים מתרומת זרע

  • ט' שבט התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בחורה בת 30, אני עוברת תקופה לא פשוטה בגלל משפחתי, יש לי המון הצעות שידוכים, אבל כרגע אני במצב לא משהו ואני לא פנויה נפשית בשביל להתחתן, אם משפחתי לא היתה גורמת להרס של החיים שלי אולי כן הייתי מצליחה ... אני יודעת שאם הייתי מצליחה לתקן את מה שעשו לי רני יכולה להקים משפחה ולנהל חיים תקינים... אני מפחדת שבגלל זה אני לא אוכל לזכות להגשים את החלום שלי- להביא ילדים, אני בחיים לא חשבתי  שאשאל שאלה כזאת, אני יודעת שיש מצב שזו בעיה הלכתית, אבל בררתי מעט והבנתי שזה לא לגמרי אסור, רציתי לדעת האם זה מותר להביא ילדים מתרומת זרע? הבנתי שאם זה מגוי אין בעיה, אבל גם אם זה מותר, אני חוששת שזרע של אדם טמא יהיה אצלי בגוף אשמח לשמוע את דעתו של הרב בעניין זה גורם לי לעצב רב המחשבה שאני לא אזכה להביא ילדים...תודה ומחכה לתשובה

תשובה

שלום וברכה

בכל הדכים הדבר אסור.

הדרך הנכונה היא ללכת לעזרה מקצועית ולשקם את עצמך ובעז"ה תזכי להינשא ולהביא ילדים בדרך היתר ככל בנות ישראל הכשרות והצנועות.