תפילה וברכות

ריכוז בתפילה

  • י' שבט התשע"ז

שאלה

בעזרת ה' יתברך שלום עליכם כבוד הרב אני מתפללת בבית כנסת ספרדי שאני אוהבת אבל לפעמים ישנם חזנים וקטעים מסומים בתפילה שהם מתפללים נורא לאט וזה מוציא אותי מריכוז .. אני מאבדת את הריכוז בתפילה בדברים קטנים , רק במשך השבוע כאשר אני בלימודים ויש לי מקום תפילה מסוים ללא כל הפרעות אני מצליחה להתרכז . האם יש דרכים על מנת להתרכז יותר בתפילה ? מה שמפתיע אותי שבמשך היום אני יכולה להקשיב בשיעורים מעל 9 שעות ולא יוצאת מריכוז וזה מאכזב אותי . בנוסף כשאני מתפללת 18 הדרך היחידה שלי להתרכז היא לעצום עיניים האם זה בסדר ?

תשובה

שלום וברכה

כאשר יש חזן שמאט את התפילה עדיף שתתפללי כמה קטעים ברצף ולא להמתין לחזן אלא במקומות שהקהל אומרים ביחד או לפני קדיש וכדו'.

את יכולה להתפלל בעיניים עצומות ללא כל חשש.