אמונה

לימוד תורה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כב" הרב המשיב שלום ! אני מקדים ואומר כי ייתכן והשאלה שלי היא מעט נאיבית אולם אשאל בכ´ז. ראשית מעט רקע : גדלתי בבית חילוני לחלוטין, ב´ה התחלתי לחזור בתשובה לפני כחמש שנים, כיום אני כבן 28. בפרק הזמן הזה הספקתי להכיר אשה מבית דתי-לאומי וב´ה, התחתנו, ה"" סייע בידינו להתחזק ועודנו מתחזקים והקמנו בית חרדי. בפרק הזמן הזה הספקתי לסיים לימודי משפטים באונ" ולאחרונה הוסמכתי לעו´ד (אני מודע לבעייתיות שבנושא ואפעל בסיעתא דשמייא לפעול בתחומים בהם לא תהא סתירה מול ההלכה ובמקרים של קשיים למול ההלכה אתייעץ עם רב מה לעשות). בכל פרק הזמן הזה אני לומד תורה ככל שזמני מאפשר לי ואני מתרכז בעיקר בהלכה והשקפה, עיקר הלימוד שלי הוא לבד עם עצמי. מטבע הדברים אני לומד פחות גמרא משום שקשה ללמוד זאת לבד. יחד עם זאת אני משתדל ללכת לפחות פעמיים בשבוע לשיעור עם רב כזה או אחר. שאלתי היא כזו : מאוד מאוד הייתי להיכנס למסגרת לימוד במסגרת כולל ערב או משהו בסגנון (אני לא ממש בקיא) והשאלה שלי האם במסגרת כזו אפשר בסופו של דבר לעשות הסמכה לרבנות גם אם הדבר ייקח שנים ארוכות של לימוד או שמא על מנת לעשות הסמכה אצטרך לעזוב את המקצוע ולהתרכז אך ורק בלימוד תורה באופן אינטנסיבי מבוקר עד ערב כאברך ´במשרה מלאה´. שאלה אחרת היא האם ישנו ´טעם לפגם´ בתהליך הסמכה שכזה, אם הוא קיים ? (לא למדתי לצערי מעולם בישיבה) אני יודע שאני עדיין רחוק מאוד מאוד מהמטרה והדבר נשמע קצת תלוש ,אולם אני שואל על מנת שאוכל לדעת כיצד לארגן את חיינו ולהציג לאשתי את המשמעויות. ברור לי שארצה ללמוד במסגרת קבועה גם אם זו לא תאפשר לי לעשות הסמכה לרבנות, וכי עצם הלימוד הוא העיקר. יחד עם זאת מאוד הייתי רוצה, גם אם הדבר ייקח שנים ארוכות ומאמץ ניכר לעשות הסמכה שכזו יהיו המשמעויות אשר יהיו, כמובן תוך התחשבות בדעתה של אשתי.אני חוזר ומבהיר כי אני שואל על הסמכה לרבנות בשלב כה מוקדם רק על מנת שאדע האם להיכנס למסלול של כולל ערב או להיכנס לכולל כאברך ב´משרה מלאה´. לתשובתכם אודה ויישר כח גדול על עשייתכם הברוכה ! בברכה.

תשובה

שלום וברכה

אפשרי בהחלט להגיע להסמכה לרבנות גם אם לא לומדים כל היום.

כמובן שיש לעשות תורתך קבע ומלאכתך עראי, דהיינו בוודאי יש לעסוק בפרנסה, וכמובן שיש לתת את כל הזמן הנדרש לאשתך, אולם את כל הזמן המיותר תוכל להקדיש ללימוד התורה, כאשר האדם משקיע מרצו בתור ההוא יכול להתעלות ולהיות תלמיד חכם בקי בהרבה ממכמני התורה, וכבר היו רבים מהגדולים שהיו סוחרים ובעלי מלאכה.

ועל כן מומלץ מאוד להיכנס למסגרת מסוימת של לימודי ערב/ בוקר או צהריים לפי היכולת וכך תזכה להיות מלומדי התורה וחכמיה.

בברכת הצלחה - בנימין שמואלי