תפילה וברכות

לא זוכר אם בירך שהחיינו על פרי חדש - כיצד ינהג?

  • י"א שבט התשע"ז

שאלה

שלום רב, כיצד עליי לנהוג כאשר מגישים לי פרי ואיני זוכר אם כבר ברכתי עליו השנה? תודה, יצחק

תשובה

שלום רב,

אין לברך מספק (כי גם בברכת שהחיינו נאמר הכלל "ספק ברכות להקל" - ראה בשו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן מב אות ג-ד, ובספר טהרת הבית חלק ב' מהדורת תשע"ט עמודים תקנט-תקסא). אם יש אפשרות כדאי לפטור את אותו פרי בברכת שהחיינו על פרי חדש אחר שבוודאי לא אכלת אותו בעונה זו, או לבקש מאדם אחר שמברך שהחיינו להוציא אותך ידי חובה.

בברכה,

הלל מאירס