שאל את הרב - כללי

ייחוס דוד המלך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.... יש לי שתי שאלות בקשר למגילת רות: א. בסוף המגילה נכתב הייחוס של דוד המלך, ושם מצויין סה´כ עשרה דורות, וכן, אותה התקופה כוללת: 400 שנה במצריים, ועוד 40 שנה במדבר ועוד 400 שנה של תקופת השופטים, סה´כ מדובר על 840 שנה. אם כן, איך יכול להיות שבעשרה דורות עברו 840 שנה? ושאם כך כל אחד היה צריך להביא את בנו לעולם כאשר הינו בין 84? ניראה שכיביכול חסרות כמה דמויות. ב. ושאלתי השנייה היא: ידוע שמרות יצא דוד המלך ומעורפה יצא גוליית, לכן, איך זה הגיוני שעורפה מואבית וגוליית פלישטי?? תודה מראש ושבוע טוב..... אסתר

תשובה

שלום וברכה

א. כידוע בני ישראל לא היו במצרים אלא 210 שנים וחצרון היה מאלו היורדים למצרים, דוד המלך נפטר לפני בנין בית המקדש, ובעת בניית בית המקדש היו עם ישראל לאחר 480 שנה מיציאת מצרים כמבואר בפסוק  מלכים א פרק ו

(א) וַיְהִי

עורפה נישאה לפלישתי וכך גליית היה מהפלישתים.

בברכה  - בנימין שמואלי