שבת

קבלת שבת מתי ולמי

  • י"ב שבט התשע"ז

שאלה

ישנו ויכוח קבוע בין בעלי וביני בערב שבת. אני מקבלת שבת בהדלקת נרות עם הצפירה. ואז אני מבקשת ממנו לעשות דברים כגון כיבוי אורות ועוד, כי מותר לו לקבל שבת עם השקיעה. והוא מסרב לעשות דברים אחרי הדלקת הנרות שלי כי רוצה לקבל שבת מוקדם. עם מי הצדק?

תשובה

שלום וברכה

אם הוא כבר קיבל שבת בזמן ההדלקה אסור לו לעשות מלאכה. אבל ראוי מאוד שהבעל לא יקבל עדיין שבת בזמן ההדלקה עד שהוא מוודא שאין צורך שיעשה דברים שאת כבר אסורה לעשות לאחר ההדלקה.