האם אכילת זיתים גורמת לשכחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום,

כבוד הרב, היום בשיעור התורה קראנו בהלכה שישנם מספר דברים שמביאים לידי שיכחה, ושאם אוכלים הרבה זיתים זה גורם גם לשיכחה - האם בשל כך לא לאכול הרבה זיתים?

בנוסף, הרב שמלמד אותנו בשיעור תורה אמר שבתפילה כשאנחנו אומרים את פיטום הקטורת, יש שם שלושה אותיות מודגשות שכשקוראים אותן צריך לכוון שזה יהיה לשם כך שנזכור יותר טוב.

 רציתי לשאול אם זה נכון שגם אכילת שמן זית זה סגולה לכך שנזכור את מה שלמדנו? תודה רבה רבה על הכל.

תשובה

שלום וברכה

אכן שמן זית מועיל מאוד לזיכרון, ונהגו לאכול זיתים עם טיפת שמן זית, וכך מונעים את השכחה.

כמו כן יש הסוברים שהזיתים של היום שכבר מעובדים אין בהם חשש שיכחה

בברכה - בנימין שמואלי