שאל את הרב - כללי

קברות צדיקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.אני מעוניין לדעת מקורות ותשובת הרב לגביי תפילה אצל קברות צדיקים-האם יש הלכה כזאת או מנהג? תודה...

תשובה

שלום וברכה

נהגו כל ישראל לעלות לקברי צדיקים ולהשתטח ולהתפלל, וכך נהג כלב בן יפונה שהיה מהמרגלים ומחשש שמא ייכשל איתם הלך להתפלל על קברי אבות.

וכך כתב בקיצור שולחן ערוך סימן קכח´
(יג) נוהגין לילך בערב ר"ה אחר תפלת שחרית לבית הקברות להשתטח על קברי הצדיקים, ונותנים שם צדקה לעניים, ומרבים תחנונים לעורר את הצדיקים הקדושים אשר בארץ המה שימליצו טוב בעדנו ביום הדין. וגם מחמת שהוא מקום קבורת הצדיקים, המקום הוא קדוש וטהור והתפלה מקובלת שם ביותר בהיותה על אדמת קודש, ויעשה הקב"ה חסד בזכות הצדיקים. אבל אל ישים מגמתו נגד המתים השוכנים שם, כי קרוב הדבר שיהיה בכלל ודורש אל המתים. אך יבקש מהשית"ש שירחם עליו בזכות הצדיקים שוכני עפר.

בברכה - בנימין שמואלי