האם יש טעם להתחרט על עבירות, אם אחטא שוב?

  • ט"ז שבט התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה , אני אדם לא דתי כרגע אבל יש עבירות שאני מתחרט שאני עושה אותם, אני ממש רוצה לבקש סליחה עליהם אבל אני יודע שבעתיד אחטא בזה שוב. זה לא נראה לי הגיוני שאפשר לבקש סליחה על זה אם אני אעשה את זה שוב. האם יש טעם בלבקש סליחה בכלל?

תשובה

שלום וברכה

אם אתה רוצה באמת להצליח לעמוד בניסיון ולא להיכשל בעוון ואתה נופל בעל כרחך, תשובתך מושלמת בשעת התשובה כי הינך מקבל על עצמך בעת התשובה לנסות שוב להצליח לעמוד בניסיון. אף אם תיפול חלילה הרי זה חטא חדש ולא קשור לחטא הקודם שכבר נמחל.

אף אם אתה לא מקבל על עצמך לנסות שלא להיכשל שוב, יש תועלת גדולה בהרהורי התשובה החלקית והם מועילים הרבה מאוד ויסייעו לך בעולם האמת.