תפילה וברכות

חוברת ללימוד ברכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. רציתי לדעת האם יש איזושהי חוברת שאוכל להיעזר ממנה על מנת ללמוד את הברכות- ברכה אחרונה ועוד...(באופן מפורט יותר מאשר כתוב בשולחן ערוך). שאלה נוספת, עד איזו שעה אני יכולה לומר ק´ש שעל המיטה (אחר חצות הליל)? דבר נוסף שאני מתקשה בו הוא כאשר אני בעבודה מברכת על בקבוק מים אישי. האם כאשר אני באה לשתות שוב לאחר שעה, אני צריכה לברך שוב? או במקרה שאכלתי שזיף. ואחרי שסיימתי אותו התחשק לי עוד אחד. האם עליי לברך גם עליו?כאשר לא התכוונתי עליו בברכהה הראשונה? תודה רבה על העזרה!!!

תשובה

שלום וברכה

אפשר לומר את קריאת שמע כל הלילה, אולם את ברכת המפיל אין לומר בשם ומלכות לאחר חצות הלילה.

אם את רגילה לשתות בכל עת, אין צורך לברך שוב, אלא אם כן יצאת לרחוב.

אם את רוצה לאכול שזיף נוסף,  אין צורך לברך שוב,.

בברכה - בנימין שמואלי