נשים

שמירת נגיעה עם אדם עיור

  • י"ז שבט התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום, אני שומרת נגיעה ורציתי לשאול כל בוקר יוצא איתי בתחנה מישהו שהוא לקוי ריאה והוא משתמש עם מקל. היום בבוקר הוא יסתבך כאשר יצא מהאוטובוס ועזרתי לו ללכת קצת . ביקשתי שירזיק בי ואני יעזור לו. האם זה בסדר כי לא היה לי נעים לראות מהצד שהוא לא מצליח להסתדר. ושאלה נוספת אני עובדת בבית חולים ולפעמים חולים מבקשים ממני עזרה לקום מהמיטה או לעלות אז אני עוזרת. זה בסדר? אין לי מה לדאוג שאני עוברת על איסור? תודה ויום נעים!

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדולה לעזור להם וראוי מאוד להקפיד במידת האפשר לתת להם את זרוע היד מכוסה בחולצתך שלא יגעו בך ישירות.