תפילה וברכות

קריאה בתהילים

  • כ"ג שבט התשע"ז

שאלה

ב״ה כבוד הרבנים שלום, מה השפעת הקריאה בספר תהילים. האם זה כמו סידור? ומתי אני צריכה לומר לאיזו מטרה אני קוראת בתהילים, לפני ההקדמה לתהלים, אחריה או בסוף קריאת תהילים? וכאשר נניח אני רוצה לקרא בתהילים לעילוי נשמת אבי ע״ה, האם זה משנה אם אני מצרפת עוד עילויים או בקשות בנוסף אליו, או שאם אני רוצה לכוון שהקריאה תטיב בעיקר איתו עדיף לא להוסיף עוד שמות ובקשות? והאם כאשר אני קוראת תהילים נניח לרפואת חולה, האם בקריאה אני יכולה להתרכז בתוכן הכתוב בתהילים, או שעלי לכוון את התוכן שאני קוראת לחולה לאורך כל הקריאה?

תשובה

שלום וברכה

פרקי תהילים מועילים מאוד לכל דבר ועניין בין לבקשות עבורינו החיים ובין לעילוי נשמת הנפטרים. מעלת התהילים גדולה מאוד לקבלת התפילות שלנו לכל דבר ועניין.

די לומר לפני אמירת תהליהים שזה יהיה לעילוי נשמתם ובשעת אמירת הההילים יש להתרכז בכוונה באמירת התהילים.