שבת

שימוש בכלים חד פעמיים בסעודות שבת

  • כ"ה שבט התשע"ז

שאלה

שלום רב, קראתי בספרים כמה לענג את השבת זה חשוב ומועיל גם לפרנסה ברווח, וחלק מעינוג שבת זה לאכול מאכלים מיוחדים שאוהבים ובכלים מהודרים. יש לי דילמה, אמא שלי לא מסוגלת להשאיר במשך כל השבת וכל הארוחות כלים מלוכלכים מבלי לשטוף אותם. אז בשבת אנחנו אוכלים את הארוחות בכלים חד פעמיים נאים על מנת שלא ייווצרו כלים ואז אמי תשטוף אותם בשבת מה שאסור וגם אם לא תשטוף אותם בשבת במוצאי שבת יהיו לה המון כלים והיא תתייסר מטורח שטיפתם. מה כבוד הרב מציע לעשות? תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

העצה היא להשתמש בסעודות שבת בכלים חד פעמיים בסגנון יפה ומעודן, ויש בזה כבוד שבת, וגם מנוחת הנפש שלא תצטרך לשטוף אותם אחר כך.

מקורות: כן יעץ הגר"י זילברשטיין שליט"א בספר עלינו לשבח חלק ב' (עמודים תקל-תקלא). וע"ע בעניין שימוש בכלים חד פעמיים בשבת בשו"ת אבן ישראל חלק ט' (סימן ל) ובשו"ת משנת יוסף חלק ה' (סימן סד) ובספר חוט שני הלכות שבת חלק א' (עמוד מג) ובספר מישרים אהבוך (עמודים קלב-קלג).

בברכה,

הלל מאירס