תפילין פסולות בבית

  • כ"ו שבט התשע"ז

שאלה

הרב שלום, בבדיקה של התפילין של בעלי יצא שהן פסולות. האם מותר להשאיר אותן בבית מבלי להניח אותן או שיש להוציאן מהבית? תודה רבה! דקלה

תשובה

שלום רב,

אין להשאיר תפילין פסולות בבית יותר משלושים יום מחשש לתקלה, שמא יבואו להניחן בטעות, ודבר זה נלמד ממה שכתוב (איוב יא יד) "אל תשכן באהליך עולה", אלא יש לתקן את התפילין או להניחן בגניזה.

מקורות: יעויין מסכת כתובות (דף יט עמוד ב), שלחן ערוך ורמ"א יורה דעה (סימן רעט סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס