ממונות ודיני ממונות

  • כ"ו שבט התשע"ז

שאלה

אני מנהלת בית ספר בחו"ל ויש כאן הנהגה שכל נזק שילד מזיק אני מתכוונת קטן מתחת לגיל מצוות צריך ההורה לשלם מחיר מלא או חצי כמו שולחן שנשבר צריך לשלם 70$ ההורים מאוד כועסים כי טוענים שזה עונש להורים אני שואלת מצד דיני ממונות מה הדין?

תשובה

שלום וברכה

הלכתית אין חובה על ההורים לממן את נזקי הילדים בכל מקרה שילד מזיק אדם אחר.

במקרה שלכם שהמוסד מכניס את הילדים בתנאים מסויימים המוסד יכול לעשות תנאים עם ההורים שרק על דעת כך הוא מסכים להחזיק את הילד, לכן יכולים מנהלי המוסד לקבוע שבכל מקרה של נזק מוכח מצד הילד של ההורים הם יצטרכו לשלם סכום כסף מסויים למוסד.

בהצלחה,