שאל את הרב - כללי

התורה מדור דור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התורה כהרבה ראיות היסטוריות אחרות, עברה עם השנים בין אדם לאדם האם יתכן שנישמטו ונ-ו-ס-פ-ו דברים חדשים לתורה, יכול להיות שמנהגים חשובים כמו היום למשל להיתפלל כל יום וכל יום שבת לא היו פעם(חס וחלילה) אלה פאנאט מסוים הוסיף אותם כדי להראות שיהודות זה דבר קשה ומה מוכנים היהודים לעבור כדי להיות יהודים, לשאלה זו אני מבקש שתייחס לא כרב או אדם יהודי אלה אדם ניטרלי שכביכול רואה זאת מהצד ובאמת תוהה וכן מניח ספק בדברים אלו,כי בסופו של דבר איזה הוא יהודי שלא חושב ומהרהר על אבות אבותיו ואיך הם ב_א_מ_ת חיו לפני שנים.

תשובה

שלום וברכה

התפילה שלוש פעמים ביום היא מצווה דרבנן, שתיקנו אנשי כנסת הגדולה בתחילת בית שני.

כל מצוות התורה לא השתנו כלל, ראה בעניין העברת התורה שבעל פה >בברכה - בנימין שמואלי