נשים

פאה נכרית או בלי מה עדיף?

  • ל' שבט התשע"ז

שאלה

שלום רב מה עונים לאשה שחושבת שהפאה אקטואלי זה פרוצה יותר מן השער ? לכן היא לא מכסה את ראשה שלום ותודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הכיסוי מחוייב מן התורה שנצטותה כל אשה נשואה לכסות את שערה לאחר נישואיה כפי שלמדו חכמים מן הפסוקים.

נחלקו הפוסקים האם שער נכרי - פאה שאינה השער של האשה מספיק לכיסוי הראש או לא. יסוד המחלוקת האם מטרת הכיסוי הוא צניעות, כי הבורא גזר ששער האשה יהיה מכוסה, אבל אין חיסרון בעצם השער לעניין הצניעות והם מוכיחים זאת מכך שרווקה לא צריכה לכסות את ראשה. לשיטתם אין כל מניעה בהליכה בפאה (צנועה כמובן)

יש רבים הסבורים שהחובה לכסות את השיער אכן מאחר ושיער האשה מושך ולכן אינם מתירים ללכת עם פיאה צנועה ככל שתהיה.

אולם לכל הדעות חובה לכסות את הראש מן התורה ועל כן אין כל מקום לתרץ את עצמה ללכת בגילוי ראש כי היא סבורה שפאה לא צנועה. אם הפאה לא צנועה תלך בכיסוי רגיל. אין כל תירוץ לעבור על ציווי ה' בתואנה שהיא סבורה שהשניה חוטאת יותר.