שאל את הרב - כללי

ברכות על אוכל<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם, ידוע לי שעבור אוכל מקבוצה מסוימת (מזונות, שהכל, עץ, פרי, וכו") מברכים עבור אוכל מקבוצה מסוימת ואין צורך לברך על עוד אחד מאותה קבוצה למשך זמן כלשהו. לדוגמא, אם אני מברך על פרי העץ בשביל לאכול ענבים, באותו פרק זמן אני לא צריך לברך על אפרסק. שאלתי, מהו הזמן הזה או הרווח שברכה על אוכל מקבוצה מסוימת פוטר אותי מברכה על שאר המזונות מאותה קבוצה? מתי אני יודע שאני צריך לברך שוב מאז הפעם האחרונה? תודה

תשובה

לכבוד השואל,

הזמן הוא: עד שיתעכל המזון הראשון שאכלתם, שזהו לפחות 72 דקות.

אחרי 72 דקות, תלוי במציאות אם אתה שוב רעב לאכול או צמא לשתות או לא.

מקור בהלכה: משנה ברורה סימן קכד סעיף ה אות כ.

בברכה,

רב נחום