תפילה וברכות

לחמניות מזונות עם הרבה סוכר

  • ב' אדר התשע"ז

שאלה

בשנה שעברה קיבלתי משלוח מנות משכנה מעדות המזרח והיו בו לחמניות שצוין שברכתן מזונות. כשביקשתי ממנה את המתכון כדי להכין בעצמי, היא אמרה לי שהיא רק הוסיפה הרבה סוכר. האם זה נכון גם למנהג האשכנזים? כיצד אפשר להכין בבית לחמניות שברכתן תהיה מזונות לפי מנהג האשכנזים? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אם יש יותר סוכר וביצים בעיסה יותר מאשר מים, מברכים עליו מזונות גם לבני אשכנז. יש שמחליפים את המים בעיסה במיצים וכך אין בעיה.

בהצלחה,