חברה והשקפה

כמה תורות ירדו מהר סיני ?

  • ז' אדר התשע"ז

שאלה

היי ! בתורה שבעל פה כתוב שמשה קיבל "תורות" בהר סיני בלשון רבים, ידוע שיש תורה בכתב ותורה שבעל פה שהועלתה על הכתב בשלב מאוחר יותר. איך אפשר להבין את זה שמשה ירד עם ספר שעתיד להיכתב בעתיד ?

תשובה

שלום וברכה

אכן משה רבינו קיבל שני תורת - הוראות לפעולה. אחד מהם בכתב והשני בעל פה בהרחבה שמורה לאדם איך בדיוק ללמוד את התורה שבכתב ואיך להבין מה כתוב שם.

את התורה שבעל פה שהיא הביאור לתורה שבכתב אכן העלו על הכתב רק בתקופה מאוחרת.

אשמח להבהיר עוד ככל הצורך.