שאל את הרב - כללי

שבתM

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב לפני שנתיים בערך התחלתי לשמור שבת.בני משפחתי לא שומרים שבת ואף לא נהגנו לערוך קידוש בערבי שבת, לצערי הרב. לעיתים יש לי רצון להזמין אותם לערב שבת אך אני נתקלת בפני בעיה שכן אני יודעת שהם יצטרכו לחלל שבת ע´י נסיעה בחזרתם. הצעתי שישארו לשבת שלמה אך הם לא מעוניינים.האם בכל זאת כדאי להזמינם גם אם אני יודעת שהם ירצו לנסוע בחזרה ?מצד אחד -קשה לי המחשבה שיחללו שבת אח´כ ומצד שני-הייתי מאוד רוצה ש´יטעמו´ קצת מאוירת השבת-ואולי ע´י כך במשך הזמן ירצו להישאר לשבת שלמה. האם יש איזשהי הלכה הנוגעת לבעיה זו ? בברכת שבת שלום , חן

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט להזמינם לשבת מאחר וכתוצאה מהזמנתך הם יחללו את השבת.

עדיף שאת תבואו איליהם לעשות שבת שלימה ומלאה, אם הם יהיו מוכנים לשתף פעולה איתך.

בברכה - בנימין שמואלי