איך מכפרים על הוצאת שם רע?

  • ט' אדר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב אני הסתבכתי לאחרונה בהוצאת שם רע וזה על החבר הכי טוב שלי עשיתי לו את זה עקב משמועה ששמעתי ממישהו על משהו שהוא לא עשה בכלל והמציא עליו משהו והעברתי את זה הלאה לכמה אנשים עכשיו אני אחרי כמה ימים באתי אליו וסיפרתי לו בפנים שלו שהפצתי עליו את השמועות השקריות האלה עליו לכמה אנשים והוא נזף בי ואז לא סלח לי אחרי שביקשתי הרבה הרבה סליחות ממנו הוא מחל לי אחרי כמה ימים ואחרי זה באתי לאותם אנשים שדיברתי איתם וטיהרתי את שמו והסברתי להם שזה לא נכון מה שסיפרתי להם עליו לגבי מה שסיפרו לי אני ממש מתחרט שעשיתי לו כזה דבר עכשיו אני מעוניין לדעת כמה דברים האם עליי לעשות עוד תיקון מסוים כלשהו? וגם על פי מה שהבנתי וקראתי באינטרנט שהזכויות של אותו אדם שהוציא שם רע עובר לבנאדם שדיברתי עליו לשון הרע ונמחלים לו מעוונותיו וגם היבנתי שלא יהיה לי מחילה עולמית אז שאלתי השנייה האם אני הפסדתי מזכויותי אחרי למרות שחבר שלי סלח לי ומחל לי והאם גם תהיה לי מחילה עולמית אחרי הסליחה שלו? אני פשוט זקוק לעזרה ואני רוצה לתקן את הנזק הזה מאוד מאוד מודה לך על תשובתך ועל עזרתך :)

תשובה

שלום וברכה

ברגע שהוא מחל לך בלב שלם והוספת לתקן ולהבהיר שהשם הרע שלו היה לשוא, אין כל שמץ עוון עליך.