שו"ת פורים

כמה כסף נהוג לתת למחצית השקל?

  • ט' אדר התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, 1. האם המצווה היא לשלוח משלוח מנות דווקא ביום פורים, או שאפשר גם לפני יום פורים עצמו? 2. כנ"ל האם מתנות לאביונים אפשר לתת לפני פורים או דווקא ביום פורים עצמו עדיף? 3. כנ"ל זכר למחצית השקל? 4. אם אני נותן משלוח מנוח אחד בפורים, לאח שלי, האם זה נקרא לקיים את המצווה בהידור? או שעדיף דווקא לתת לחבר / מישהו שלא מכיר? (ז"א שלא קרוב משפחה) 5. כמה כסף נהוג לתת כזכר למחצית השקל? 6. האם עדיף לתת את הכסף של מתנות לאביונים ישירות לאנשים שצריכים אותו, או אפשר לתרום לאירגונים בכ.אשראי? 7. האם פורים מותר במלאכה? 8. האם שושן פורים מותר במלאכה? (יום אחרי פורים) 9. האם מותר ללמוד בעזרת מחשב, ולכתוב בשני הימים האלו? (פורים ושושן פורים). 10. האם יש מצווה לישון בפורים אחרי ששותה קצת, כדי לקיים את 'עד דלא ידע בין... '? או שזה לא דבר שחייבים לעשות? 11. במידה ולא שמעתי קריאת מגילה בצורה שלמה (פספסתי מילים) בערב. האם אפשר להשלים את קריאת המגילה פעם נוספת ביום? או שאין לזה השלמה? תודה רבה ויום טוב, רועי

תשובה

שלום וברכה

2.1. יש לשלוח ביום פורים עצמו. ניתן לשלוח לפני פורים ולהתנות עימו שלא יזכה במשלוח מנות או במתנות לאביונים עד פורים עצמו.

3. נותנים לפני פורים.

4. לאח זה מצווה בהידור.

5. 23 שקל.

6. גם וגם. יש מעלה בארגונים שאתה יכול לדעת בוודאות שהם נותנים לאביונים ממש.

7. פורים מותר בעשיית מלאכה, ובמקום שנהגו שלא לעשות מלאכה בפורים, אין עושים. והעושה מלאכה בפורים אינו רואה סימן ברכה מאותה המלאכה לעולם.

8. מי שלא מחזיק פורים באותו יום יכול לעשות כל מלאכה.

9. מותר.

10. מצווה כמבואר בדברי הרמ"א.

11. יש בזה מחלוקת ומעיקר הדין לא מועילה השלמה ולכן יש להשלים את קריאת המגילה כבר בלילה.