שו"ת פורים

מהו שושן פורים?

  • י"ב אדר התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, 1. מהו שושן פורים? 2. האם היום הזה קדוש כמו פורים? 3. האם יש עיניין לעשות סעודה גם בשושן פורים? 4. האם ביום שושן פורים מותר לעבוד / ללמוד וכ"ו ללא חשש? 5. עד איזה שעה הכי מאוחר בפורים עצמו אפשר לערוך את הסעודה? תודה רבה, ופורים שמח, רועי

תשובה

שלום וברכה

שושן פורים הוא יום הפורים למי שנמצא בעיר מוקפת חומה כיום העיר היחידה שוודאי מוקפת חומה היא ירושלים.

רוב ככל הערים בארץ ישראל מחזיקים את יום הפורים ביום הפורים הרגיל ולא בשושן פורים.

בכל זאת מצווה להרבות בסעודה גם בשושן פורים אבל מותר לעבוד וללמוד כרגיל ללא חשש.

סעודת פורים ניתן לקיים עד השקיעה.