מהו שיעור מינימלי לשתייה בפורים?

  • י"ב אדר התשע"ז

שאלה

שלום הרב, מהי הדעה המינימילית ביותר לשתייה בפורים בה יוצאים ידי חובה בחייב איניש לבסומי?

תשובה

לכבוד השואל,

דעת הרמ"א באורח חיים סימן תרצה: "שישתה יותר מלימודו (כל בו) ויישן, ומתוך שיישן אינו יודע בין ארור המן לברוך מרדכי (מהרי"ל). ואחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים."

אם כן, למי שאינו רגיל לשתות כלל, אם שותה קצת יותר ממה שנהוג לו, ויישן אח"כ, מקיים הענין של "עד דלא ידע".

בברכה,

רב נחום