שאל את הרב - כללי

האם זה הזיווג עבורי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני בת 23 יוצאת עם מישהו כ-4 שנים.אני רוצה בעזרת השם להתחתן איתו ולהקים משפחה והוא אומר לי שגם הוא רוצה אך הזמן ממשיך לעבור והוא לא עושה שום צעד כדי לקדם את הקשר.שוחחתי איתו לאחרונה שזה מפריע לי מאוד ושאם הוא לא יקדם את הקשר אני רוצה להיפרד כי אין טעם להמשיך ו´לבזבז´ את הזמן.כל הזמן יש לו סיבות אחרות אך אני מאמינה שה" יעזור לנו אם נתחתן. בימים אלו של תסכול אני פונה רבות לה" שיעזור לנו ושיחזק אותו לקראת עתידנו. איך אדע אם הוא האחד עבורי או שזה שלא התחתנו עד עכשיו מראה שלא? תודה רבה לצוות הידברות

תשובה

שלום וברכה

אני לא בשמים אינני יודע אם הוא הזיווג שלך.

אולם יש לקצוב בזמן את ההמתנ שלך עבורו ולהודיע לו שבאם עד זמן פלוני לא תהיה התקדמות רצינית לכיוון של חתונה תיפרדי ממנו, ולפיזה תנהגי.

אין לך למשוך את העניין ללא סוף.

בברכה - בנימין שמואלי